Ova biljka smanjuje ovisnost o cigaretama i alkoholu, i to nije sve!

O steviji se u zadnje vrijeme puno priča, a mi vam donosimo nekoliko dobrih razloga zašto bi je trebali uvrstiti u svoju prehranu. Što je najzanimljivije u svemu tome – nećete vjerovati pri čemu sve pomaže ova mala zelena škrinjica sa slatkim blagom!

Stevija potječe iz Južne Amerike i najčešće se koristi kao prirodni zaslađivač. Prodavaonice zdrave hrane često je nude u zadnjih godinu, dvije a ona je sjajan način i primjer kako možete uživati u slatkom bez dodatnih bijelih šećera.

Što se tiče utjecaja koji stevija ima na vaše zdravlje, on je izuzetan. Ova biljka snižava krvni tlak, pomaže kod umora, jača imunitet, a dobra je i za upaljeno grlo i bolne kosti.Tako primjerice Paragvajci već više od 1500 godina steviju koriste za želučane probleme, ali i za poboljšanje zdravlja općenito.Također, istraživanja su pokazala da ekstrakt stevije pomaže pri kožnim oboljenjima poput akni, ekcema i dermatitisa, a ekstrakt slobodno možete dodati i u kupku.

Možda i ono najvažnije što se stevije tiče otkriveno je nedavno u SAD–u, a to je da ona i svi njeni oblici smanjuju ovisnost o cigaretama i alkoholu. Imate nekog takvog u svome okruženju? I mislili smo…

Nakon ovog, trebate li još koji razlog da steviju dodate svojoj prehrani? Možda da je već ovih dana kupite na nekoj tržnici, i čuvate na svom balkonu?

dnevnik.hr

Klikni LIKE i prati nas na facebook-u!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i receptima!

Sviđa vam se tekst? Kliknite LIKE